Van tas naar tafel met… Silvie

In je Herenboeren-tas krijg je verse groenten van het seizoen. De inhoud is dus elke keer anders! Hoe kook je met het seizoen mee? En zorg je voor lekker veel variatie? Laat je inspireren: Herenboer Silvie hield een week lang bij wat ze kookte met de inhoud van haar tas.

Ik ben Silvie, 54 jaar en ben lid van de Herenboeren sinds mei 2022. In eerste instantie werd ik lid vanwege milieuredenen, maar ik merk dat het sociale aspect en gezond eten ook zwaar meetelt.

Op zaterdagochtend help ik meestal met oogsten en schoffelen. Heerlijk buiten, met mijn handen in de aarde en fysiek bezig zijn helpt om mijn hoofd leeg te maken na een week fulltime werken in de zorg. Bovendien heb ik geen sportschool nodig. Ondanks het vroege opstaan een heel fijn begin van mijn weekend. Als ik dan met mijn eieren en groenten naar huis fiets, neem ik tegen de spierpijn een warm bad. Ondertussen denk ik na wat het weekmenu kan zijn. Daarna ga ik op mijn gemak boodschappen doen en dan lekker koken.

Het vergt een andere weekplanning, dat is wel even wennen. En Sommige groenten had ik voorheen nog nooit van gehoord. Ik merk dat ik nu veel meer groenten en minder bewerkt voedsel eet. Ik voel me fitter en blijf beter op gewicht (ondanks de overgang 🙂 ). Bovendien blijkt steeds meer uit wetenschappelijk onderzoek dat als je dagelijks 250 gram groenten en fruit eet, je uiteindelijk enkele jaren langer leeft in betere gezondheid.

Wat zat er deze week in de tas?

  • 8 eieren
  • radijsjes
  • tomaatjes
  • groene paprika
  • flink wat raapstelen
  • Chinese kool
  • radicchio
  • groenlof
  • bloemkool
  • broccoli
Van tas naar tafel_Silvie (2)
Van tas naar tafel_Silvie (3)
Van tas naar tafel_Silvie (5)

Wat kwam er deze week op tafel?

  • Pasta met raapstelen (HB), paprika (HB), ui, champignons en kookroom
  • Radijsjes (HB) en tomaatjes op zondagmiddag bij de borrel
  • Bloemkool (HB)- aardappelenpuree, broccoli (HB) en vis
  • Raapstelen(HB)-palmkool(HB)stamp met rookworst
  • Radicchio (HB) gegrild met balsamicoazijn, honing en walnoten.
  • Aardappelpuree en een champignonburger
  • Chinese kool (HB), wortel, champignons, noodles met vis
  • Veldslasalade met peer (HB), walnoten en geitenkaas voor de lunch
  • Ovenschotel met groenlof (HB), aardappels, crème fraîche, mosterd en een restje kaas.
  • Alle groente die overblijft gebruik ik voor de soep. Leve de staafmixer!!

Deel dit bericht: