Skip to content

Wie zijn wij?

Herenboeren Wilhelminapark is een coöperatie. Uit de leden is op 26 februari 2016 een bestuur van acht mensen gekozen. Hieronder stellen de huidige bestuursleden (van wie er zeven op de foto) zich kort voor; van links naar rechts.

Bestuur

Sander Boleij

Inmiddels bestuurslid af

Boudewijn Tooren

Ik ben zelfstandig gebiedsregisseur, een groene manager en voorzitter van Herenboeren Wilhelminapark.

Wat zijn onze dagelijkse behoeften? Een dak boven ons hoofd, liefde en voedsel. Ik vind Herenboeren Wilhelminapark een uitgelezen kans om mijn creativiteit in te zetten om op kleine schaal het voedselsysteem te kantelen. Ik barst van de energie en ik wil beweging. Bij het ontwikkelen van de herenboerderij op het Wilhelminapark zit ik daarom helemaal op mijn plek.

Willem de Jonge

Ik ben getrouwd met Saskia en samen hebben we twee heerlijke kinderen Nick en Marlijn. De kinderen zijn al een tijdje uitgevlogen en genieten dus alleen in het weekend van de Herenboeren producten. En genieten doen we. Heerlijk om op zaterdag de producten te halen en alles gewassen en wel in de koelkast op te bergen voor de komende week. Zelf heb ik lange tijd voor Heineken gewerkt in binnen- en buitenland. De eerste 30 jaar in Supply Chain management en de laatste 3 jaar als duurzaamheidsmanager.

Ik ben enthousiast voor alle activiteiten die er in de Herenboerenbeweging plaatsvinden. Zo werk ik zo nu en dan graag mee met de boer en geniet van de activiteiten en discussies in de Bodem Advies Commissie. Ook ben ik actief betrokken bij discussies op landelijk Herenboerenniveau. Heb je op een van deze onderwerpen vragen of opmerkingen, mail gerust; wllmdejonge4@gmail.com.

Douwe Korting

Inmiddels bestuurslid af

Ruud van Helden

Schrijft nog een stukje

Yvonne Bax

Ik ben Yvonne Bax, getrouwd met Steven. Wij hebben twee kinderen, Sophie en Brent.
Ik werk al vele jaren bij het Notariskantoor Van ’t Hooft & Van Rosmalen in Boxtel.
De afgelopen jaren ben ik actief geweest in de MR en GMR van de lagere school en de middelbare scholen van Sophie en Brent. Nu zit ik een aantal jaren in het bestuur van Herenboeren Wilhelminapark. Vanaf mei 2022 ben ik in de functie van secretaris.
Naast dat ik in het bestuur zit coördineer ik de uitlevergroep en de groep van het vlees inpakken. Het is erg leuk om zo betrokken bij de Herenboeren te zijn. Op zaterdag ben ik meestal bij het uitleveren van de oogst aanwezig. Daar ontmoet en spreek ik jullie wat voor mij energie geeft. Ik ben trots om bij deze Herenboerenfamilie te horen die samen duurzaam voedsel produceert. Als Herenboer eten we met de seizoenen mee en dat heeft mij creatiever gemaakt met koken.
Ik zal nog lang Herenboer blijven.

Jurgen Hoppenbrouwer

Inmiddels bestuurslid af

 

Koen Nijhuis

(niet op de foto) Ik ben werkzaam in de financiële sector waar ik mij bezighoud met de uitvoering van internationale belastingwetgeving. Vanaf het moment dat ik lid ben van de boerderij, ben ik gegrepen door het concept; met name het feit dat ons voedsel lokaal geproduceerd wordt op een manier die het beste is voor onszelf, de biodiversiteit en het milieu.

Daarnaast is het geweldig om met de kinderen naar de boerderij te gaan om te laten zien waar groenten, fruit, vlees en eieren vandaan komen.

Doordat de producten seizoensgebonden zijn moet er soms buiten de box gedacht worden wat fantastische resultaten oplevert.

Professionele ondersteuning

Herenboeren Wilhelminapark wordt ondersteund door een landelijke organisatie van professionals, de Herenboeren beweging, zowel bij de oprichting als bij de voortgang. We worden we ondersteund op het gebied van communicatie, automatisering, onroerend goed zaken, certificeringsprocessen, teeltplannen, verzekeringen, regelgeving en voedselveiligheid.