Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Herenboeren Wilhelminapark is een coöperatie. Uit de leden is op 26 februari 2016 een bestuur van acht mensen gekozen. Hieronder stellen de huidige zes bestuursleden zich kort voor.

Boudewijn Tooren

Ik ben zelfstandig gebiedsregisseur, een groene manager en voorzitter van Herenboeren Wilhelminapark.
Wat zijn onze dagelijkse behoeften? Een dak boven ons hoofd, liefde en voedsel. Ik vind Herenboeren Wilhelminapark een uitgelezen kans om mijn creativiteit in te zetten om op kleine schaal het voedselsysteem te kantelen. Ik barst van de energie en ik wil beweging. Bij het ontwikkelen van de herenboerderij op het Wilhelminapark zit ik daarom helemaal op mijn plek.

Rob van de Langenberg

Ik ben docent bedrijfseconomie aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Ik houd er van om aan de toekomst te bouwen, vooral als daar idealen achter zitten. Het idee van Herenboeren Wilhelminapark past echt bij mij. Ik geniet van het proces, het geeft me energie. In het bestuur ben ik als penningmeester de persoon die alles doorrekent om erachter te komen of het idee haalbaar is. En alles wijst daarop.

Douwe oktober 2017

Douwe Korting

Ik ben journalist, storyteller en verbinder tussen boer, burger en consument. Ik houd van mooie verhalen die gaan over duurzame landbouw en voeding, natuur, water en landschap. Ik ben iemand van ‘anders, durven, doen’ die bewust leeft en consumeert. Ik voel me betrokken bij Herenboeren Wilhelminapark om de simpele reden dat ik erin geloof. Deze vernieuwende, maar toch ook traditionele manier van voedselproductie, heeft zoveel in zich; meer dan we nu kunnen overzien denk ik. Het is fijn om al pionierend de boerderij met elkaar van de grond te krijgen en anderen erover te vertellen.

Monic Holman

Na 17 jaar directeur/eigenaar te zijn geweest van NulVier Kinderopvang ben ik nu mede-eigenaar van Symduose | praktische adviseurs en investeerders voor het midden- & kleinbedrijf. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Villa Wilhelmina | luxe suite | B&B | luxe vakantieverblijf. Ik lever graag een bijdrage aan Herenboeren Wilhelminapark omdat ik en mijn gezin, willen weten waar ons voedsel vandaan komt. Ik wil vooral weten hoe het geproduceerd wordt (met respect voor de omgeving, dieren, het milieu etc.). En wat is er dan fijner om dit in je eigen dorp te kunnen realiseren, samen met een groep zeer enthousiaste, professionele, gedreven mede-bestuurders. Ik kijk er naar uit om elke week op de fiets, dichtbij huis, ons voedsel te kunnen ophalen.

Binnen het bestuur houd ik me onder meer bezig met de exploitatie.

Sander Boleij

Ik ben econoom en filosoof en werkzaam in de financiële sector als manager verantwoord ondernemen. Mijn dagelijkse werk is erop gericht de financiële sector verder te verduurzamen; van binnenuit. Herenboeren sluit daar perfect bij aan. Herenboeren gaat namelijk ook over verduurzaming, van onze eigen voedselketen; over zelf aan de knoppen zitten; over ‘samen doen’ in plaats van ‘praten’. We willen laten zien dat het wél kan. En dat op één van de mooiste plekken van Boxtel: het Wilhelminapark.

Ik ben binnen het bestuur verantwoordelijk voor de Activiteitencommissie. Voor vragen ben ik per mail bereikbaar via ACT.Wilhelminapark@herenboeren.nl.

Jurgen Hoppenbrouwers

Ik ben werkzaam in de medische sector. Na de eerste kennismaking ben ik meteen gegrepen door het Herenboerenconcept. Als vader van een gezin met drie jonge kinderen vind ik het fantastisch om samen naar het Wilhelminapark te gaan en hen te kunnen laten zien waar ons eten vandaan komt.

Geert van der Veer. Foto door Fleur Born

Geert van der Veer

Ik ben vanuit Herenboeren Nederland als adviseur betrokken bij Herenboeren Wilhelminapark. Ik ben een dwarsdenker en bij mij staat de mens centraal. Altijd. Ik wil alternatieven bedenken; projecten waarbij het rendement geluk is. Die in evenwicht zijn en waar respect de boventoon voert. De herenboerderij is zo’n concept en het is fantastisch dat we dat met Herenboeren Wilhelminapark hebben verwezenlijkt. 

Professionele ondersteuning

Herenboeren Wilhelminapark wordt ondersteund door een landelijke organisatie van professionals, de Herenboeren beweging, zowel bij de oprichting als bij de voortgang. Geert van der Veer, bedenker van het concept, is vanuit Herenboeren Nederland intensief betrokken bij Herenboeren Wilhelminapark. Zo worden we ondersteund op het gebied van communicatie, automatisering, onroerend goed zaken, certificeringsprocessen, teeltplannen, verzekeringen, regelgeving en voedselveiligheid.