Help de eerste Herenboerencoöperatie aan haar schuur

Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel geeft obligaties uit met 3 procent rendement

Onder inspirerende leiding van boeren Geert en Wiebe voorziet coöperatie Herenboeren Wilhelminapark ruim tweehonderd leden van gezond geproduceerd voedsel. De leden werken en eten met de seizoenen mee en zorgen voor een gezonde bodem die barst van het leven. De boerderij is echter meer dan een plek waar voedsel groeit en verdeeld wordt: het is een plek van samen werken en samen delen. Daarbij helpt het hebben van een schuur. En laat dat nou net iets zijn waaraan het onze Herenboerderij (de eerste ooit, operationeel sinds 2016) ontbreekt. Met jouw financiële steun in de vorm van één of meer obligaties met een leuk rendement, kan deze schuur er in 2025 zomaar staan.

Boxtel inspireerde duizenden

Zonder de Herenboerderij in Boxtel, telde Nederland nu geen 22 Herenboerderijen. Zo simpel is het. Het waren de 58 ‘helden van het eerste uur’, die het eind 2015 aandurfden iets te doen wat nog nooit gedaan was. Met vallen, opstaan en weer doorgaan is in Boxtel de eerste Herenboerderij tot leven gewekt. Een boerderij van bijna 20 hectare die inmiddels ruim 400 monden voedt.

Zeker in de eerste zes jaar na de start was Boxtel the place to go voor iedereen die ook wel zo’n Herenboerderij wilde. Uit heel Nederland en de rest van de wereld stapten duizenden kartrekkers en andere nieuwsgierige mensen door de poort van landgoed Wilhelminapark.

Hoewel er vanaf het prille begin was voorzien in een schuur die de gemeenschap onderdak kon bieden, is die er vandaag de dag nog niet. En dat terwijl collega-Herenboerderijen laten zien dat dat écht is wat leden nodig hebben: een plek om elkaar te ontmoeten, samen te werken, te leren, te lachen en te vieren; ook als het regent of sneeuwt, hard waait of de zon brandt op het land.

In Boxtel is jarenlang veel tijd, aandacht en vooral geld van de leden besteedt aan de ontwikkeling van de boerderij zelf; ervaringen waarmee veel andere initiatieven vlotter van de grond kwamen. En de schuur, tja, die bleef jaar op jaar ‘een te realiseren wens van de gemeenschap voor wéér een volgend jaar’.

Maak mee mogelijk: koop een obligatie

Het goede nieuws is dat er een heel mooi ontwerp ligt voor een nieuwe schuur naar model van de historische Vlaamse schuren, die zo kenmerkend zijn voor dit deel van Brabant. En er is inmiddels een bouwvergunning verleend voor de schuur. En er staat een aannemer klaar om de schuur te bouwen.  Om de bouw te financieren gaat coöperatie Herenboeren Wilhelminapark obligaties uitgeven. Voorinschrijven is nu mogelijk.

Iedereen kan komend najaar één of meerdere obligaties kopen; je hoeft geen lid te zijn van Herenboeren Wilhelmimapark. Er worden in totaal 300 obligaties van €1.000,- per stuk uitgegeven. De obligaties hebben een looptijd van 20 jaar en zijn lineair, wat inhoudt dat je je inleg in 20 stapjes van één jaar terugkrijgt, inclusief een mooi jaarlijks rendement van 3 procent. Dat is bij één obligatie van €1.000,- over een periode van 20 jaar dus €315,- aan rente.

Help mee de bouw van de Vlaamse schuur op het terrein van Herenboeren Wilhelminapark mogelijk te maken. Schrijf je nu vrijblijvend in voor één of meerdere obligaties; zodra we dit najaar de obligaties daadwerkelijk gaan uitgeven heb je met je voorinschrijving het eerste recht van koop.

Geïnteresseerd? Geef je vrijblijvend op in onze voorinschrijving obligaties Vlaamse Schuur Herenboeren Wilhelminapark. Op 15 augustus 2024 sluit de voorinschrijving. De uitgifte obligaties gaat in volgorde van voorinschrijving.

Voor vragen mail je de penningmeester van de coöperatie via pm.wilhelminapark@herenboeren.nl

We zouden het fantastisch vinden als je meedoet.
Namens Herenboeren Wilhelminapark dankjewel!

Deel dit bericht: