Van tas naar tafel met… Yvonne

In je Herenboeren-tas krijg je verse groenten van het seizoen. De inhoud is dus elke keer anders! Hoe kook je met het seizoen mee? En zorg je voor lekker veel variatie? Laat je inspireren: Herenboeren Wycher en Yvonne hielden een week lang bij wat zij kookten met de inhoud van hun tas.

Wycher en Yvonne wonen in Den Bosch en hebben 2 dochters (8 en 10 jaar). Ze zijn nu ongeveer 1,5 jaar Herenboerenlid. “We hebben best wel getwijfeld om ons aan te sluiten bij de Herenboeren, maar we hebben er absoluut geen spijt van. Ik word er erg blij van als ik over de boerderij loop en de groentes uit de kratten mag pakken. En we eten heerlijk, mét de seizoenen mee.”

Yvonne kan zich voorstellen dat het koken uit de tas uitdagingen geeft met jonge kinderen. “Wij hebben geluk: onze kinderen eten alles, dus dat is heel fijn.” Ook vinden de kinderen de groentes vaak mooi als ze de tas ophalen, bijvoorbeeld de prachtige spruitenstronk of een mooie bos boerenkool. Favoriet zijn absoluut de appels. Toen ze op een open dag waren zei hun dochter bij het proeven van de appels: “Dit zijn de lekkerste appels ooit!’

Al sinds jaar en dag heeft Yvonne thuis een grote map met allemaal recepten, verzameld uit de Allerhande, recepten van de Herenboeren, het tijdschrift van de Ecoplaza, recepten van internet etc. “Hier zoek ik wekelijks gerechten uit en doe dan 1x de weekboodschappen. Ik kan dan gemakkelijk en efficiënt boodschappen doen en houd zo weinig eten over.”

Hun tas is deze week opgehaald door vrienden die ook in Den Bosch wonen en zich onlangs ook bij de Herenboeren hebben gevoegd. “Op zich is het maar 12 minuten rijden naar de boerderij, maar toch is het fijn om de tas om de beurt op te halen.”

Wat zat er deze week in de tas?

 • Spruiten
 • Prei
 • Bieten
 • Aardappels
 • Eieren

Wat kwam er deze week op tafel?

 • Spruiten (hb) en wortel met gebakken aardappels (hb) en rode kool burgers (hb diepvries).
  De vis van de markt was te laat, daarom hebben we de rode kool burgers uit de diepvries gehaald. Die hadden we eerder al gemaakt met rode kool uit de tas. Bij ons zijn het niet de kinderen, maar Wycher die niet van spruiten houdt. Dus hebben we naast spruiten ook wortel op tafel staan. Voorheen aten we nooit spruiten aten, terwijl dit tot mijn lievelingsgroente behoort. Dus ik ben ik blij dat we ze nu we bij de Herenboeren zijn, weer vaker eten!

 • Bieten (hb) met aardappels (hb) uit de oven, met currypasta en een chipolataworstje. Zo lust iedereen bietjes!


 • Ovenschotel prei (hb) met knolselderij (hb, diepvries)-aardappelpuree en zalm.


 • Rodekoolwraps: deze wraps zijn een grote hit bij ons!

Deel dit bericht: