Van tas naar tafel met… Loes

In je Herenboeren-tas krijg je verse groenten van het seizoen. De inhoud is dus elke keer anders! Hoe kook je met het seizoen mee? En zorg je voor lekker veel variatie? Laat je inspireren: Herenboer Loes hield een week lang bij wat ze kookte met de inhoud van haar tas.

Wij zijn al lid vanaf oktober 2016 met 2 volwassenen en 1 kind. We nemen 1 vegetarisch en 1 vlees mond af. We zijn lid omdat we gezonde producten van het land willen hebben waarvan we de herkomst kennen.

Sinds 3 maanden eten we koolhydraat-arm. Sinds die tijd ben ik echt anders gaan koken en ben ik met de herenboerenproducten weer anders gaan koken. Ik gebruik de groentes vaak ook voor de lunch. Voorheen kookte ik veelal stamppotten en wokschotels, nu snij ik de groentes kleiner en stoom ik de groenten met water en olijfolie. Ik ben geïnspireerd door Pascal Naessens, een voormalig topmodel, die haar voedingspatroon heeft aangepast en verschillende kookboeken heeft gemaakt. De groentes die zij noemt  in haar boeken vervang ik vaak door groentes die ik in de tas vind.

Mijn tips voor andere herenboeren: maak een weekmenu en laat je inspireren door de recepten van internet of uit kookboeken waarbij je de groentes vervangt door de producten van de herenboeren.

Wat zat er deze week in de tas?

  • spruitjes
  • spruitkoppen
  • sla
  • spitskool
  • winterwortel
  • peren
  • aardappelen
  • eieren

Nog liggen van vorige week:

  • boerenkool
  • knolselderij
  • prei
  • rode kool

Wat kwam er deze week op tafel?

maandag
ontbijt: yoghurt met peer (hb)
lunch: spiegelei (hb) met tomaat
diner: erwtensoep met prei (hb), knolsederij (hb), winterwortel (hb), varkenshiel (hb) ui en winterwortel (hb)

dinsdag
ontbijt: warme fruitslalade met peer (hb) en kokosmelk
lunch: sla (hb) met avocado
diner: stamppot van boerenkool (hb), knolselderij (hb) en weinig aardappelen (hb). Daarnaast spaghetti met boerenkool (hb) met roomsaus.

woensdag
lunch: pompoensoep (hb)
diner: romige gestoofde prei (hb) met kaassaus en fricandeau (hb)

donderdag
diner: burgers van rodekool (hb) en ui met een ei (hb) om te binden en champignonroomsaus

vrijdag
ontbijt yoghurt met peer (hb) noten en zaden
diner: gebakken kip met spruitjes (hb) champignons

zaterdag
lunch: pittige omelet (hb) met restjes groente (hb) van afgelopen week

zondag
ontbijt: yoghurt met peer (hb)
lunch: salade (hb) met avocado en gekookt ei (hb) en gebakken kip
diner: Thaise curry met gehaktballen (hb), spitskool (hb) en wortel (hb)

Deel dit bericht: