Mini Climate Miles op 29 oktober: samen de stappen zetten die nodig zijn

Sinds 6 oktober zijn ze onderweg, de deelnemers aan de Climate Miles. Te voet van Groningen naar de VN-klimaatconferentie in Glasgow. Net als deze wandelaars maakt de Boxtelse Birgit van der Wiel zich zorgen: gaan we wereldwijd en dichtbij huis echt inzetten op een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid? Als lid van onze Herenboerderij besloot ze samen met haar kinderen ook zelf in actie te komen: ze nam het initiatief tot een Mini Climate Miles, een wandeling vanuit Herenboeren Wilhelminapark op vrijdagochtend 29 oktober voor iedereen uit Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught die samen met zijn (klein)kinderen in beweging wil komen voor het klimaat.

“Het was best een stap om dit te doen”, vertelt Van der Wiel. “Ja, ik maak me er grote zorgen over dat landen en bedrijven niet genoeg doen om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden te houden. En over de gevolgen die dat nu al heeft voor mens, dier en natuur. Maar ik betrap mezelf ook op de neiging om te denken ‘Het is allemaal zo complex, ik weet er veel te weinig van, wat kan ik nou eigenlijk doen?”

Niets doen te makkelijk
Toch voelde niets doen te gemakkelijk. Van der Wiel besloot het dichtbij huis te zoeken. Met het idee voor een Mini Climate Miles klopte ze aan bij de activiteitencommissie van Herenboeren Wilhelminapark, waar ze iedere week haar tas groenten van het seizoen ophaalt. Zo werd het Wilhelminapark, op de grens tussen Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught, het startpunt voor de Mini Climate Miles, een wandeling voor jong en oud.

Wandeling in de herfstvakantie
Iedereen uit deze gemeenten is van harte welkom om in de herfstvakantie mee te lopen op vrijdagochtend 29 oktober – ook de dag waarop de lopers van de ‘grote’ Climate Miles aankomen in Glasgow. (Voor wie nieuwsgierig is naar wat hen beweegt en naar alle duurzame initiatieven die ze onderweg bezoeken, is de The Climate Miles podcast een aanrader!)

De Mini Climate Miles wordt een gezamenlijke wandeling van ongeveer 4 km door de bossen in de omgeving. Jong en oud gaan samen op pad, genieten van de kleuren van het herfstbos en staan er op een speelse manier stil bij waarom ze de wandeling maken. De wandeling start om 9.30 uur en eindigt rond 11.00 uur weer bij Herenboeren Wilhelminapark. Aanmelden kan per mail via Act.Wilhelminapark@Herenboeren.nl.

Deel dit bericht: