Herenboeren wandelen de zomer door

Leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark verzorgen ook dit voorjaar rondwandelingen voor geïnteresseerden. De eerstvolgende vindt plaats op zondag 1 juli vanaf 13 uur.

In het voorjaar van 2017 besloten de Herenboeren om elke twee weken rondwandelingen te gaan houden. Zo wilden ze de enorme vraag naar bezichtigingen van de bijzondere coöperatieve boerderij enigszins stroomlijnen. Sindsdien hebben we elke twee weken mensen rondgeleid over landgoed Wilhelminapark. Hieruit blijkt dat er nog steeds veel animo is voor een bezoek, en het Herenboeren lidmaatschap.

Forse groei
Sinds het vroege voorjaar van 2016 is het aantal leden stormachtig gegroeid, van 50 toen naar ongeveer 160 nu. Maar de boerderij, die ongeveer 500 monden kan voeden, kan ruim 200 leden/huishoudens aan. Nieuwe Herenboeren blijven dus nog welkom.

Tijdens de wandelingen vertellen leden over het coöperatieve model van de boerderij. Verder komt de diervriendelijke manier waarop de varkens, kippen en runderen worden gehouden aan de orde en krijgen de bezoekers alles te weten over de meer dan 50 groenten en het fruit dat hun boerderij voortbrengt.

Wandelingen in de zomer en najaar
De eerstvolgende wandelingen vindt dus plaats op zaterdag 14 juli (13 uur) en zondag 29 juli (13 uur). Het vertrek is steeds bij het gele hek ter hoogte van de carpoolplaats. Vanaf augustus starten de rondwandelingen steeds om 11 uur.

  • Zaterdag 11 augustus, 11 uur
  • Zondag 26 augustus, 11 uur
  • Zaterdag 8 september, 11 uur
  • Zondag 23 september, 11 uur
  • Zaterdag 6 oktober, 11 uur
  • Zondag 21 oktober, 11 uur
  • Zaterdag 3 november, 11 uur
  • Zondag 18 november, 11 uur
  • Zondag 16 december, 11 uur

De data staan ook vermeld op Facebook.

Waar is het te doen?

Deze inhoud is geblokkeerd vanwege jouw cookievoorkeuren.

Accepteer alle cookies om deze content weer te geven.
Wijzig jouw cookievoorkeuren.

Deel dit bericht: