Thema-avond met Marc Siepman: De Bodem de Basis

Woensdag 11 oktober, 19.30 uur in De Groene Poort:

De Herenboeren in Boxtel runnen een bijzonder boerenbedrijf. Niet alleen omdat ze als coöperatie een boer in dienst hebben, maar ook omdat ze anders willen boeren; anders dan de meeste andere boeren. Een gezonde vitale bodem speelt hierin een cruciale rol. Op een thema-avond op woensdag 11 oktober vertelt Marc Siepman, een specialist op het terrein van duurzaamheid en bodem, er alles over.

Een bijzondere bedrijf
De Herenboeren weten het, ze runnen een bijzonder bedrijf. Er lopen kippen tussen het fruit. Er staat onkruid op het veld tussen de groente. De rijen met groenten worden gemengd. Je vindt niet alle kolen op één plek bij elkaar. Ook onder de fruitbomen ligt een groen tapijt waar onder andere de smeerwortel zijn werk doet. De boer van de Herenboeren zal het ploegen zo veel mogelijk laten. Over een tijdje komen er stroken met struiken en bomen op de akker. En op termijn zullen de planten zeer waarschijnlijk thee geserveerd krijgen: compostthee wel te verstaan.

De bodem de basis
De Herenboeren proberen met de natuur mee te werken. Ze zorgen voor een vruchtbare bodem. Die bodem maakt dat wij goed kunnen boeren.

Marc Siepman is uitgenodigd om ons op 11 oktober vanaf 19.30 uur hier alles over te vertellen. Hoe functioneert die bodem eigenlijk? En waarom werken de traditionele landbouwmethodes in een aantal gevallen juist averechts? Hij legt uit hoe alle kleine beestjes ons helpen.

Je bent welkom
Aanmelden kan door te mailen naar Wilhelminapark@Herenboeren.nl, onder vermelding van ‘Thema-avond’ en met vermelding van het aantal personen.

Deel dit bericht: