Herenboeren Wilhelminapark in september 2018 Brabantse Keuken

Brabant is volgend jaar Europese Regio voor Gastronomie. En daarom staan er tien maanden lang verschillende Brabantse Keukens in de spotlights. Van maart tot en met december is er telkens een andere keuken met een ander thema. Uit de 97 aanmeldingen heeft de jury, na een bijzondere pitch, Herenboeren verkozen tot Brabantse Keuken van september 2018.

Uit het juryrapport:
De Herenboeren hebben een nieuw, innovatief en leuk productiemodel ontwikkeld: dichtbij, duurzaam en sociaal: de coöperatieve boerderij. Daarin wordt door huishoudens gezamenlijk geïnvesteerd. Zij bepalen wat hun boer voor hen produceert: groenten, vlees, eieren, fruit en aardappels. Dit leidt tot kortere voedselketens die de verbinding herstelt tussen burgers en boeren, tussen consumenten en de seizoenen. Het model van de coöperatieve boerderij en de korte voedselketen staat centraal in deze maand. Herenboeren gaat de provincie in met als doel op 5 andere plaatsen de kiem te leggen voor andere Brabantse Herenboerderijen, maar nodigt ook uit om in Boxtel te komen kijken hoe een en ander in de praktijk werkt.

Deel dit bericht: