Rond de tafel met de Herenboeren

Voor alle Herenboeren-in-spe,

Graag nodigen wij u hierbij uit voor een volgende Rond de tafel-bijeenkomst. Op 21 april komen we om 19.30 uur weer samen bij de De Groene Poort aan de Bosscheweg. De bijeenkomst staat dit keer in het teken van de concrete stappen die we zetten in 2015.

Ongetwijfeld heeft u via de media vernomen dat we de teelt van groenten een seizoen moeten uitstellen in verband met de kwaliteit van de bodem. Op een Herenboerderij nemen we een gezonde bodem als uitgangspunt voor het kweken van gezonde voeding. Daarom hebben we uitgebreid bodemonderzoek laten doen door Hogeschool HAS Den Bosch en SoilTech (www.soiltech.nl). De kwaliteit van de bodem op het Wilhelminapark is representatief voor veel Brabantse akkers en blijkt nog niet geschikt voor gebruik. Daarom gaan we dit jaar aan de slag met het uitvoeren van het bodemverbeterplan. Rik Verstijnen van SoilTech komt ons alles vertellen over het uitgevoerde bodemonderzoek, de uitkomsten en het bodemverbeterplan. We hopen ook nog iemand van HAS Den Bosch te mogen verwelkomen om hun bijdrage aan het onderzoek toe te lichten. In het kader van het jaar van de bodem (www.jaarvandebodem.nl) is het bijzonder daar op deze manier een bijdrage aan te kunnen leveren!

In het tweede deel van de bijeenkomst lichten we nog een aantal concrete activiteiten toe voor het komende jaar en niet onbelangrijk: We hebben een koe gekocht! Hoe dat zit en wat dat betekent leggen we u graag uit tijdens de bijeenkomst!

Op 19 april vindt de tweede editie van De Groene Draad plaats in Boxtel. Tijdens de eerste editie van dit evenement vorig jaar presenteerden we ons voor het eerst aan het publiek. Nu een jaar later organiseren we tijdens De Groene Draad elk uur een excursie op het Wilhelminapark, vertrek vanaf De Groene Poort. We zoeken nog enkele vrijwilligers om samen met ons het evenement tot een succes te maken. Meldt u aan via boxtel@herenboeren.nl

Tot slot nog even dit. We proberen als kartrekkers zoveel mogelijk zichtbaar te zijn in de media in en rondom Boxtel. Tot op heden zijn we erg gelukkig met de aandacht die we krijgen. We verzamelen alle publiciteit op onze facebook-pagina. Neem daar rustig eens een kijkje en volg/like ons, zodat u altijd het laatste nieuws als eerste leest! https://www.facebook.com/pages/Herenboerenboxtel/1529482167287700

Om misverstanden te voorkomen: een ‘Rond de tafel bijeenkomst’ is voor iedereen die ons concept al kennen en bijvoorbeeld al eens bij een informatieavond zijn geweest. Een bijeenkomst om wat diepgang te krijgen in een onderwerp. Er zal dus geen algemene uitleg over het concept plaats vinden. Mocht u die wel willen kom dan naar de 19e naar de Groene Draad of stuur een mail.

Tot zover voor dit moment! Wij hopen u te mogen begroeten op de 19e of de 21e.

Deel dit bericht: