We hadden iets te vieren!

Op zondag 1 februari 2015 jl. werden we overweldigd door meer dan 100 gasten die we mochten ontvangen op het Wilhelmina park. Een prachtig cultuurlandschap op de grens van Boxtel en St. Michielsgestel.

De aanleiding voor dit feestje was de intentieverklaring die op 16 januari 2015 op diezelfde locatie getekend is tussen de Stichting Herenboeren i.o. en de Marggraff Stichting. Deze intentie houdt in dat beide partijen willen gaan samenwerken op het Wilhelminapark t.b.v. het ambitieuze voedselplan van Herenboeren Boxtel.

Op het programma stond een rondleiding door het gebied. Op deze mooie zondagochtend wandelden we in verschillende groepen langs oude ruïnes en voelden ons onderdeel van een prachtig historisch verhaal over het Wilhelminapark. Dit alles onder begeleiding van de beheerder Frits Bévort van de Marggraff stichting en de herenboeren zelf.

Onder de bezoekers bevonden zich particuliere belangstellenden maar ook mensen uit het bedrijfsleven, de pers en de politiek. Dit illustreert de grote en brede betrokkenheid in de Boxtelse gemeenschap.

Naast alle waardevolle verhalen over het oude landgoed en de toekomstplannen werden we ook verrast door dartelende reeën, een springende haas en grazende koeien en paarden. Een buizerd hield vanuit de lucht de hele beweging nauwlettend in de gaten.

Koud geworden van de buitenlucht op deze winterse ochtend werd de lekkere, uitgebreide, biologische lunch, fantastisch verzorgd door diverse vrijwilligers, zeer gewaardeerd door alle deelnemers.

Kortom; wij als herenboeren zijn er trots op dat we samen met deze groep betrokken mensen deze mijlpaal hebben mogen vieren. Vol goede moed en zeer gepassioneerd zetten we de vervolgstappen. Een bodemonderzoek door de Hogere Agrarische School (HAS) is in volle gang en aan een eerste teeltplan en bedrijfsmatige uitwerking voor ons toekomstig boerenbedrijf wordt hard gewerkt.

Deel dit bericht: