Rond de tafel met de Herenboeren

Woensdagavond 7 januari zijn de kartrekkers van Herenboeren Boxtel in De Groene Poort in gesprek gegaan met de herenboeren-in-spe. Het thema was de financiële doorrekening. Ofwel: “kan het echt?!”

Wiebe Visser van Amped en Rob van de Langenberg (onze eigen Herenboer uit Boxtel) hebben een presentatie gegeven over de doorrekening. Van consumptie en investering tot de meerjaren exploitatie. We kregen antwoorden op vragen als: hoeveel aardappelen eet je gemiddeld per jaar en hoeveel land is daarvoor nodig? Of hoeveel kippenvlees hebben we nodig, in onze Herenboerderij.

Iedereen die geintereerd is in het Herenboeren initiatief rekent zelf ook door: 200 huishoudens maal 2000 euro inleg geeft 400.000 euro. En 25 euro in de week per huishouden is ook niet veel. Rob en Wiebe hebben ons laten zien dat er onder deze bedragen gedegen berekeningen liggen. Uiteraard met uitgangspunten en uitdagingen, maar dat hoort als je gaat ondernemen.

De conclusie van de aanwezige was woensdagavond: het kan echt! De berekeningen kunnen concreet gaan worden als er straks een locatie is en 200 huishoudens. De locatie zodat je weet wat er verbouwd kan worden. De huishoudens zodat we samen kunnen bepalen wat er verbouwd moet worden.

Het was goed om zo met elkaar rond de tafel te zitten en van gedachten te wisselen. Na de eerste avond over voedselkwaliteit nu weer een succes. We gaan dit zeker voort zetten om te weten te komen wat u wilt.

Met vriendelijke groet,
De kartrekkers

Deel dit bericht: