Zonnebloem

Zonnebloemenwedstrijd voor GROOT èn klein

Wist je dat de Reuzenzonnebloem wel 3 meter hoog kan worden? Vlinders en bijen zijn dol op de zonnebloemen. En vogels en mensen ook!

Doen jullie mee?

Ben jij dé zonnebloemkweker van Herenboeren Wilhelminapark? Groeit jouw zonnebloem torenhoog? Zaai de zonnebloempitten direct buiten. Om heel groot te worden, hebben de wortels van de zonnebloem veel ruimte en zon nodig om te kunnen groeien. Maak de grond een armlengte diep los op de meest zonnige plaats in de tuin zodat de wortels makkelijk de diepte in kunnen gaan.

Maak een gat van ongeveer 2,5 cm diep. Leg hier de zonnebloempit in met het puntje naar boven. Vul hierna het gat met aarde en giet er een halve liter water over. En dan … wachten. En goed verzorgen natuurlijk. Hieronder staan alvast wat tips.

  • Tip 1: strooi chilipoeder over het zaadje in de grond. Muizen houden van zonnebloempitten maar niet van chilipoeder.
  • Tip 2: als de zonnebloem groter wordt kun je een (bamboe) stok gebruiken tegen omwaaien
  • Tip 3: zoek (op internet voor) nog meer tips 😉

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jullie vorderingen. En misschien zijn jullie ook benieuwd hoe de zonnebloemen bij de andere Herenboeren groeien. Stuur daarom regelmatig een foto zodat we de vorderingen kunnen zien!

  • Foto 1: Het planten. Graag ontvangen we je foto uiterlijk 10 juni
  • Foto 2: Tussenstand 1. Graag ontvangen we je foto uiterlijk 1 juli
  • Foto 3: Tussenstand 2: Graag ontvangen we je foto uiterlijk 1 augustus
  • Foto 4: Eindstand! Graag ontvangen we je foto uiterlijk 1 september

De foto’s kun je sturen naar: act.wilhelminapark@herenboeren.nl. Zet je naam èn Herenboerennummer erbij. In de nieuwsbrief zullen we een collage van de vorderingen laten zien. De activiteitencommissie komt bij de winnaar de zonnebloem hoogstpersoonlijk bewonderen met een mooie prijs natuurlijk.

Succes!