Thema-avond: Voedselkwaliteit & gezond eten

De Herenboeren die even buiten Boxtel op landgoed Wilhelminapark een coöperatieve boerderij runnen, houden van lekker en gezond eten. Maar wat maakt het dat eten ook echt gezond is? Daarover gaat de thema-avond die de Herenboeren op dinsdag 25 september vanaf 19.30 uur houden op De Kleine Aarde, Klaverblad 13 in Boxtel.

De avond wordt verzorgd door Marjon Wijdeven, Herenboerin en deskundige op het gebied van gezond voedsel en gezonde voedselsystemen. Zij stelt dat het onze overgrootouders zijn die gezonde voeding nog herkennen als echt eten. “We hebben het dan over traditionele en natuurlijke producten met een hoog gehalte aan mineralen, sporenelementen oftewel micronutriënten. De voeding is natuurlijk van samenstelling, er komen geen onnatuurlijke hulpstoffen aan te pas om ze smaakvoller, mooier, gezonder of langer houdbaar te krijgen.”

Volgens Wijdeven, eigenaar van Vital Foodmanagement, is voeding meer dan een verzameling van goede en slechte inhoudsstoffen. “Voeding is een levensmiddel dat tot stand is gekomen door verschillende factoren in het voortraject. Denk daarbij aan een gezonde bodem, voldoende water of zonlicht in bijvoorbeeld de groei of rijpingsfase. De producten worden dan weer eerlijk en natuurlijk met een hogere innerlijke kwaliteit.”

Op de thema-avond gaat Marjon Wijdeven dieper in op deze materie. Ze gaat onder meer in op de innerlijke kwaliteit van voedsel en het belang om van een rechtlijnige keten naar circulaire systemen te groeien. Ook vertelt ze hoe het voedsel dat de Herenboeren eten kan bijdragen aan hun vitaliteit. Uiteraard is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Meld je gratis aan

Deel dit bericht: