Herenboeren hebben hun eerste oogst binnen

Leden van onze coöperatieve hebben vandaag voor het eerst producten van hun eigen boerderij kunnen kopen. Een week of zes nadat de groenten op het landgoed zijn geplant, is nu de eerste oogst een feit.

Het eerste eten dat de ruim tachtig Herenboeren vanmorgen konden kopen, waren twee struiken paksoi, rode sla, kropsla, rucola en appels. Op de appels na, werd alles ter plekke geoogst door Geert, de boer die in dienst van de coöperatie de dagelijkse werkzaamheden verricht.

De komende weken zal er nog veel meer geoogst gaan worden. Behalve fruit groeien er nog diverse soorten sla, andijvie en verschillende soorten kolen waaronder bloemkool en boerenkool op de akkers.

Ook de varkens die sinds juni op het Wilhelminapark rondscharrelen groeien goed. De verwachting is dan ook dat het niet lang meer duurt of het eerste dier wordt geslacht. De kippen van de Herenboeren leggen volop eieren; eieren die op dit moment vooral uitgebroed worden voor de eigen boerderij. Over enkele weken worden ook de eerste kippen en hanen geslacht. Vorige week hebben de Herenboeren nog een koe laten slachten; over twee weken is het vlees klaar voor consumptie.

Deel dit bericht: