Journaal, Jeugdjournaal, NRC en Brabants Centrum, op één dag

“In het Brabantse Boxtel zijn zeventig gezinnen een eigen herenboerderij begonnen waar ze ruim de helft van hun wekelijkse boodschappen vandaan halen. De boer levert die producten, maar is niet de baas. Hij is namelijk in loondienst van de mensen die voor 2000 euro mede-eigenaar zijn geworden van de boerderij.”

Zo begint Rob Koster, onderzoeksjournalist bij de NOS, zíjn verhaal over onze Herenboerderij. Op donderdag 9 juni zagen bijna 1,8 miljoen mensen tijdens het NOS Journaal van 20 uur waarom onze leden ervoor kiezen een eigen boerderij te runnen. Lees en kijk het item terug. Ruim een uur eerder besteedde het Jeugdjournaal er ook al zendtijd aan en daar weer voor waren we op NPO Radio 1 (item begint op 1:36:10)

En twee maanden geleden wist NRC Handelsblad ons al te vinden. Het verhaal verscheen gisteren in de krant en op de site. En tot slot stonden we ook prominent in Brabants Centrum, hét nieuwsblad voor Boxtel en omgeving.

Deel dit bericht: