In 2 dagen 3066 fruitbomen geplant

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april zijn op ons Wilhelminapark in totaal 3066 appel-, peren- en pruimenbomen geplant. Het was een enorme klus maar door de enorme, vrijwillige inzet van tientallen leden, was het werk veel sneller klaar dan we vooraf hadden voorzien. Dank daarvoor!

De vrijdagochtend begon met een instructie door Carlos Faes, fruitteler en eigenaar van Philips Fruittuin in Eindhoven. Hij deed een select groepje leden onder andere uit de doeken hoe te graven, hoe diep de boompjes geplant moeten worden en hoe je de grond kunt aandrukken. Ook de techniek van net aanbinden deed hij uit de doeken. Het werk blijkt al met al nauwer te komen dan door menigeen gedacht. Rond lunchtijd stonden de eerste 500 bomen in de grond en aan het einde van de werkdag stond de teller op zo’n 1200.

Op de zonnige zaterdagmorgen ging rond 8 uur de eerste spade al weer de grond in. Het was de hele dag een komen en gaan van mensen groot en klein, die voor kortere of langere tijd meehielpen met graven, planten en aanbinden. Uiteraard was er regelmatig een koffie- of theepauze met vers gebakken appeltaart.

Rond 16 uur werd de laatste bundel bomen uitgeleverd en een uurtje later zaten ook die in de grond. Het was al met al een mooie dag, En nu maar hopen dat de boompjes goed aanslaan zodat we er snel de vruchten van kunnen plukken.

Deel dit bericht: