Volle grond vooruit!

Wel eens gehoord van vollegrondgroente? Wij van de teeltplanwerkgroep Herenboeren Wilhelminapark wel. Momenteel wordt er namelijk hard gewerkt aan een teeltplan om na bewezen geschiktheid van de bodem begin 2016 te starten met het verbouwen ervan. Naast groentes en aardappelen telen in de volle grond biedt ons landgoed straks ook ruimte aan hoog- en laagstam fruit en het verbouwen van diervoerders.

Omdat het voor een teeltplan noodzakelijk is dat we weten wat er moet worden geteeld zal voorafgaand een enquête worden gehouden onder alle deelnemende huishoudens. Bedenk daarom eens wat er dagelijks op je bordje ligt. Houdt eens bij wat je zoal inslaat tijdens je weekboodschappen. Deze informatie is nodig om de enquête goed in te kunnen vullen. De deelnemers worden medio half december benaderd voor deze enquête. Wanneer we precies weten waar wij, als Herenboeren, behoefte aan hebben kan het plan worden ingevuld.

Het op te stellen teeltplan moet als een groeimodel worden beschouwd met de ambitie om uit te groeien van 50 naar 200 huishoudens. Daar moet dus wel even goed over worden nagedacht. Het teeltplan wordt daarom opgesteld met hulp van specialisten op dit gebied.

Leden van de Teeltplangroep zijn: Frans Sannen, Liset van Pinxteren, Marieke van Amelsfort, Bram Harmeling, Ben van Dieren, Nienke van Breugel, Boudewijn Tooren en Geert van der Veer

Voor vragen boxtel@herenboeren.nl

Deel dit bericht: