Overige vragen

« Ga een pagina terug

Wat is de invloed van de nabijgelegen A2?

Het effect van mogelijk luchtvervuiling op de voedselveiligheid heeft onze nadrukkelijke aandacht. Hoewel de depositie van fijnstof erg afhankelijk is van specifieke omstandigheden, is ons bekend dat fijnstof op gewassen nabij snelwegen terecht kan komen. Herenboeren Wilhelminapark gaat daarom fijnstofmetingen uitvoeren. In bodemmonsters van onze boerderij, zijn geen zware metalen e.d. aangetroffen.

Overigens is fijnstof door het gangbare gebruik van wassen voor de bereiding, goed van het product af te spoelen.


Wat is de relatie met Herenboeren Nederland?

Herenboeren Nederland is gestart als een initiatief van enkele bewuste consumenten uit Boxtel. Deze groep heeft het concept van een lokale herenboerderij bedacht, laten onderzoeken en doorrekenen. De Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel geldt als de eerste pilot.

Het idee van de herenboerderij is zich gaan verspreiden en er kwamen al snel aanvragen uit het hele land. Herenboeren Nederland is intussen uitgegroeid tot een landelijke organisatie van professionals die meerdere lokale initiatieven ondersteunen met hun expertise, zowel bij de oprichting als in de voortgang. U kunt daarbij denken aan juridische vraagstukken, automatisering, onroerend goed zaken, certificeringsprocessen, teeltplannen, verzekeringen, regelgeving en voedselveiligheid.

www.herenboeren.nl


Lekker en gezond eten van je eigen boerderij!

Herenboeren


© 2014 Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren