« Ga een pagina terug

Herenboeren zetten rondwandelingen Wilhelminapark voort

Leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark verzorgen in ieder geval tot het eind dit jaar elke twee weken rondwandelingen voor geïnteresseerden over hun boerderij, gelegen tussen Boxtel, Vught en Sint Michielsgestel. De eerstvolgende vindt plaats op zaterdag 9 september, vanaf 13 uur.

Afgelopen voorjaar besloten de Herenboeren om elke twee weken rondwandelingen te gaan houden. Zo wilden ze de enorme vraag naar bezichtigingen van de bijzondere coöperatieve boerderij enigszins stroomlijnen. Sindsdien staan er elke twee weken op zaterdag of zondag twintig tot veertig mensen te wachten aan de poort van het landgoed Wilhelminapark. Hieruit blijkt dat er nog steeds veel animo is voor een bezoek, en het Herenboeren lidmaatschap.

Forse groei
Sinds het vroege voorjaar van 2016 is het aantal leden stormachtig gegroeid, van 50 toen naar ruim 140 nu. Maar de boerderij, die ongeveer 500 monden kan voeden, kan ruim 200 leden/huishoudens aan. Nieuwe Herenboeren blijven dus nog welkom.

Tijdens de wandelingen vertellen leden over het coöperatieve model van de boerderij. Verder komt de diervriendelijke manier waarop de varkens, kippen en runderen worden gehouden aan de orde en krijgen de bezoekers alles te weten over de meer dan 50 groenten en het fruit dat hun boerderij voortbrengt.

Wandelingen deze herfst
De herfstwandelingen vinden plaats op zaterdag 9 september, zondag 24 september, zaterdag 7 oktober, zondag 22 oktober, zaterdag 4 november  en zondag 19 novemnber. Het vertrek is steeds om 13 uur, bij het gele hek ter hoogte van de carpoolplaats. De data staan ook vermeld op Facebook.

Lekker en gezond eten van je eigen boerderij!

Herenboeren


© 2014 Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren