« Ga een pagina terug

Herenboeren zetten rondwandelingen Wilhelminapark voort

Leden van de coöperatie Herenboeren Wilhelminapark blijven tot het eind dit jaar elke twee weken rondwandelingen voor geïnteresseerden verzorgen over hun boerderij, gelegen tussen Boxtel, Vught en Sint Michielsgestel. De eerstvolgende vinden plaats op 15 en 30 juli, vanaf 13 uur.

Dit voorjaar besloten de Herenboeren om elke twee weken rondwandelingen te gaan houden. Zo wilden ze de enorme vraag naar bezichtigingen van de bijzondere coöperatieve boerderij enigszins stroomlijnen. Sindsdien staan er elke twee weken op zaterdag of zondag twintig tot veertig mensen te wachten aan de poort van het landgoed Wilhelminapark. Hieruit blijkt dat er nog steeds veel animo is voor een bezoek, en het Herenboeren lidmaatschap.

Forse groei
Sinds het vroege voorjaar van 2016 is het aantal leden stormachtig gegroeid, van 50 toen naar bijna 140 nu. Maar de boerderij, die ongeveer 500 monden kan voeden, kan ruim 200 leden/huishoudens aan. Nieuwe Herenboeren blijven dus nog welkom.

Tijdens de wandelingen vertellen leden over het coöperatieve model van de boerderij. Verder komt de diervriendelijke manier waarop de varkens, kippen en runderen worden gehouden aan de orde en krijgen de bezoekers alles te weten over de meer dan 50 groenten en het fruit dat hun boerderij voortbrengt.

Wandelingen deze zomer
De eerstvolgende wandelingen vinden plaats op zaterdag 15 juli, zondag 30 juli, zaterdag 12 augustus, zondag 27 augustus, zaterdag 9 september en zondag 24 september. Het vertrek is steeds om 13 uur, bij het gele hek ter hoogte van de carpoolplaats. De data staan ook vermeld op Facebook.

Lekker en gezond eten van je eigen boerderij!

Herenboeren


© 2014 Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren